Odaberite jezik:

Bosanski jezik Engleski jezik

Koje cvijeće pokloniti?

Objavljeno: 31/10/2019

 

Bilo da se radi o godišnjicama, rođendanima ili samo činom ljubaznosti ili zahvalnosti svježe cvijeće je i dalje najbolji poklon za bilo koji dan da izrazite svoju ljubav. Svježi cvjetni aranžmani nastavljaju da vladaju među ostalim oblicima poklona zbog svoje čiste elegancije i posvećenosti tradiciji - ali koje će cvijeće najbolje ostaviti utisak na primaoca? Kao servis za dostavu cvijeća u Sarajevu naši cvjećari sastavili su spisak nekih od najprodavanijih vrsta cvijeća koje možete dobiti bilo kada, pa pogledajte!

 

Karanfili

 

 

Znak modernosti i ženstvenosti. Karanfili su savršena nit ravnoteže između svježeg individualizma i bezvremene ljepote; što ga čini jednim od najprodavanijih na listi romantičnog cvijeća. Karanfili nose simbol čuđenja i fascinacije, što mu takođe omogućava da bude jednostavan, ali opet graciozan znak nove veze.

 

Kome ovo pokloniti: Partneru koji vas inspiriše, vodi vas ka novim stvarima i ciljevima u vašem životu.

 

Gerberi

 

 

Gerberi možda nisu toliko popularni kao ostali na ovoj listi - ali oni imaju šarm koji jednostavno ne možete pronaći nigdje drugdje. Kao takvi naši svježi gerberi nježnih boja savršeno se uklapaju u bilo koji buket .Gerberi simbolizuju veselje, napredak i žudnju za srećnim životom, tako da ima smisla pokloniti ih kao svježe cvijetne aranžmane za bilo koji dan.

 

Kome ovo pokloniti: Nekome ko je uvijek tu da vas nasmije i ko dijeli sreću zajedno sa vama.

 

Ruže

 

 

Nesporno je da ruže definitivno zaslužuju mjesto na ovoj listi. Istraživanja pokazuju da kupovina aranžmana sa svježim ružama doživljava porast od otprilike 50% tokom Dana zaljubljenih - i nije ni čudo zašto! Ruže su jedan od najtradicionalnijih cvjetova i predstavljaju simbol romantike, intimnosti i vječne ljubavi. 

Želite da se odlučite za ruže, ali plašite se da su obične? Prebacite se sa standardnih crvenih ruža i potražite bijele, žute ili roze ruže kao poklon za bilo koju romantičnu priliku. Buket ruža će sigurno ostaviti dobar utisak.

 

Kome ovo pokloniti: Ruže su snažan simbol posvećenosti i stabilnosti - kupite ih za nekoga sa kime se vidite da zajedno gradite budućnost!

 

 

U svakom slučaju, poklanjanje cvijeća je najsigurniji i najbolji način da se neko osjeti posebnim; zato naručite svoj buket cvijeća iz Cvjećare Sarajevo za sledeću proslavu ili jednostavno da biste nekoga obradova. Slobodno kombinujte cvijeće sa dodacima poput plišanog mede, čokolade, pića ili jednostavno voćem. Usluga dostave cvijeća u Sarajevu pruža mogućnost isporuke istog dana, što je savršeno ako ste isplanirali romantični sastanak u poslednjem trenutku.